keskiviikko 8. elokuuta 2012

Uutta lääkettä.

Tässä mää taas valvon, ku fiksuna piti lähtee poikien kanssa ajaa karttinkia, mut oli se kymmenen minuutin ajo kyllä yhtien yöunien arvonen. Eipähän tarvii narista, kun en mitään ikinä pysty tekemään. Paikkoja vaan särkee vähän enemmän kun normaalisti. Tai sit se johtuu tosta uudesta lääkkeestä, mitä en kyllä ainakaan vielä usko. Ja sori, jos oon ollu vähän laiska kirjottamaan tässä viime aikoina, mut oon ollu vähän paremmassa vireessä, niin oon koittanu hoitaa kaikkia keskeneräsiä asioita, kun on yks jos toinen juttu jääny vähän roikkumaan. Ja vieläki ois miljoona asiaa hoidettavana.

Tämänkin sain ulkoapäin viimeisteltyä.

Yks nätti päivä mua hoitava lääkäri taas soitteli pitkästä aikaa. Arvasin että se ei malta jäädä vielä eläkkeelle, niin kun alkukesästä reumapolin hoitajatytöt mulle kerto. No siinä sit juteltiin niitä näitä, missä mennään tällä hetkellä mun taudin suhteen ja se oli keksiny mulle uuden lääkkeen. Semmonen kolmas solunsalpaaja, mitä mää en ole aijemmin koittanut, kun ne Azamun ja Trexan aiheutti mulle sitä pahoinvointia. No sehän vaan passas mulle ja lompsin viikonlopun jälkeen reumapolille hakemaan reseptiä. Kiva olikin käydä, kun siellä ollaan vähän enemmän ajantasalla mun elämäntilanteesta, kun tuolla osastoilla missä ne koittaa mun kipuja hoitaa perus kuussatasella buranalla. Mun vakkarihoitaja sit anto sen reseptin ja kerto tästä uudesta lääkkeestä, jonka nimi on Mykofenolatmofetil Mylan (linkki rinnakkaisvalmisteeseen) ja kerto et sitä normaalisti käytetään elinsiirtopotilaille estämään uuden elimen hylkimisreaktiota. Sinäänsä vähän järkytyin, mut sit kun oikein maalaisjärellä yritin olla fiksuna, niin mun oma kroppahan koittaa hylkiä noita mun kinttuja, eli sehän vois vaikka toimia. Mut ei siinä ollu vielä kaikki, lääkäri ehotti että jos tuo ei rupea auttamaan, niin seuraava lääke sit tekis mut steriiliks. Se ei kuulema haittais, kun spermaa voi ottaa pakkaseen. Mää en edes ruvennut miettimään kun sanoin, et sen voi kyllä ihan suorilta unohtaa. Ennemmin mää säilytän kivekset kun jalat. Jäis edes rippeet mun miehuudesta jälelle. Blondeille tiedoksi: ei ne oikeesti mun kiveksiin koskis, mut eihän niitä käytännössä ole, jos ne tossa tyhjänpanttina roikkuu! Mutta palataksemme aiheeseen, kotona sitten luin enemmän tosta uudesta lääkkeestä, niin siinä oli taas mukavia PIKKU haittavaikutuksia. Muunmuassa "yleiset haittavaikutukset" osiossa oli kaikenmailman lymfoomat, melatoomat ja sepsikset. Tuli vähän semmonen olo, et onko siitä sit jotain hyötyä, että tää buergerin tauti tai polyarteritis nodosa paranee, jos tilalle saan seittemän eri iho- ja verisyöpää, plus ehkä kaupantekijäisiks joku pieni mutta pahanlaatuinen kasvain? Ja kaikista ärsyttävin on aina tuo "et saa ottaa aurinkoa". Vaikkakin tämmösillä Suomen kesillä ei ole kyllä pelkoa, että "altistut liialle UV-säteilylle".

Eiköhän tossa ollut taas yhelle yölle juttua. Asiaa ois taas ihan liikaa, niin pitää koittaa nukkua välillä, et mun kirjotuksissa ois edes jotain tolkkua. Juoksee nimittäin ajatus taas pikkasen ristiin. Että öitä vaan.

5 kommenttia:

 1. Mä haluaisin niin kertoa sulle kaikenlaista hyödyllistä sun sairautta kohtaan mä en tiedä sun sairaudesta mitään mutta pari faktaa voi auttaa sua ihmeparantumiseen ja toivon että uskot minua... Ensinnäkin kaikki sairaudet lähtevät suolistosta joten tuokin sairaus on saanut alkunsa sieltä ja suolistoon liittyy kaikki ruoka jotka syöt.. reuma diabetes kaikki alkavat suolistosta.. Hyvä ruokavalio auttaa kaikkeen sekä tupakanpoltto on erittäin vaarallista joten annan sinulle vuoden elämän ohjeet joilla toimit lupaan ja uskon että muutos tapahtuu.. kuule yksi vuosi voi jo näyttää elämällesi parempaa suuntaa ja usko minua sillä yksi vuosi ei ole kauaa elämässä ja jos se takaa jo parempaa laatua elämälle niin ihan sama.. mutta muista keskustella lääkärisi kanssa kaikesta.. :)
  -suosi luomua (LOPETA TUPAKOINTI)
  -vehnä pois
  -sokeri pois
  -käytä stevia makeutus ainetta
  -ruususuola
  -lihaa kohtuudella muutama kerta viikossa sillä liha märännyttää elimistön
  -vaaralliset rasvat kuten transrasvat voit unohtaa elikkä sipsit, ranskalaise yms. kaikki törky ruoka
  -syö leipää joka sisältää vain ruista (limput,reikäleivät)
  -hunajaa kohtuudella
  -tupakka pois
  -paljon unta
  - kuppi kahvia päivässä
  - kaikista tärkein aine on vehnäoras mehu omistan tuttavia joiden syöpäkin on parantunut tämän avulla
  -perunaa kohtuudella
  -suomalaisia kasviksia ja marjoja niin paljon kun maistuu,parsaa,pinaattia
  - lähdevesi
  - marja smoothiet : avokaadoa, mustikoita, mansikoita, rasvaton kermaviili, korianteria!
  -syö paljon korianteria
  -mivitotal plus vitamiini valmiste olisi kaikille hyväksi keskustele asiasta lääkärisi kanssa
  - virvoitus juomat ja alkoholi pois
  - hedelmiä hallitusti
  - margariini on vaarallista se valmistetaan erittäin epämiellyttävällä tavalla joka tekee siitä vaarallisen eli kohtuudella norm. voita
  -manteleita
  - juustoa kohtuudella
  -oliivi öljyä salaatinkanssa niin salaattien hyvät aineet imeytyvät paremmin
  - vehnäjauhot,perunajauhot yms. POIS!!
  -huolehdi että saat vitamiinejä ja kaikkia ravintoaineita riittävästi
  -kalaa lohi on parhain kala
  -kalkkia luille :)
  Uskon että tällä hetkellä luulet että yritän ohjailla elämääsi mutta sitä en todella halua minun kävi sinua kokoajan enemmän ja enemmän sääliksi noitten kipujesi takia joten päätin että haluan auttaa sinua.. En osaa sanoa 100% varmaksi että elämäsi muuttuu mutta toivoa on rukoilen sinua keskustelemaan lääkärisi kanssa ruokavalioistasi ja että 1vuosi tätä valiota uskon että kaikki alkaa sinunkin elämässäsi menemään parhain päin, mutta varmista että mikään aine osa ei estä esim lääkkeidesi imeytymistä!

  VastaaPoista
 2. Uskomatonta. Yleensä kouluttamattomat saadaan puhuttua ympäri hörhöhoitoihin. Tämänkin kirjoittajan alhaisesta koulutustasosta kertoo lukemattomat kirjoitusvirheet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä tarkotitko mua vai tota ravitsemusneuvojaa tossa, mutta jos tarkoitit minua, niin onneks en ite ainakaan oo semmonen pienisielunen ääliö, kuka uskoltaa vaan anonyyminä käydä arvostelemassa ihmisiä vaikkei niitä tunne. Sitäpaitsi, jos mua tarkoitit, se oli mun periaatepäätös, että kirjotan niinkun puhun, jonka opin Vuorisen Juhan kirjotustyylistä ja sää taidatkin olla ainut noista 10000 kävijästä ketä se on häirinny. Ja senkin oon tän lyhkäsen elämäni aikana oppinu, että viisaus ja hulluus kulkee käsi kädessä, niin mielummin oon vähän tämmönen tyhmempi, joka kirjottaa diakonin geellä, kun se kuullostaa paremmalta, kun että viisas hullu, joka ei osaa käytännössä tehä mitään. Peruskoulun päättötokarilla oisin päässyt mihin vaan lukioon, mutta kun tykkään väkerrellä käsillä, niin otinpa ja menin putkialalle. Jos et tarkottanu mua, niin unoha koko vastaus. :D

   Poista
  2. En sinua, vaan noita inhokkeita, jotka tarjoavat ns. luontaishoitojaan. Lisäävät vain kärsivien ahdistusta.

   Poista
  3. Ok, sori sitten tosta vuodatuksesta, äitinikin luki ton kommentin ja sano mulle että ei se sua tarkottanu, kun otin vähän nokkiini. :)

   Poista