torstai 26. heinäkuuta 2012

Lääkekaappi.

Talvesta asti suunniteltiin Saaran kanssa, et kesän jälkeen lähetään taas käymään jossain ulkomailla. Nyt sitten viimestään, kun tuli taas noita haavaumia ja joutu sairaalassa käydä pötköttelee, tuli todellisuus vastaan. Eipä taida olla kuntoa ja etenkään rahaa lähteä. Kolme päivää sairaalassa ja särkylääkken annoksen tuplaaminen vie kummasti tota varallisuutta. OxyContinin hinta kun määräytyy melkein suoraan milligrammojen mukaan. Pitkälle toista sataa euroa meni heti sairaalasta päästyä apteekkiin. Osasto- ja kontrollikäyntien laskuja odotellessa. Onneks kohta on lääkeraja täynnä, joka on tänä vuonna jotain 700 euroa, niin saa kaikki reseptilääkkeet 1,50 eurolla paketti.


Meidän vaatimattoman lääkekaapin ylälaatikko, näkisittepä loput.

Ajattelin vähän listata et mitä kaikkia lääkkeitä mulla menee tällä hetkellä ja koitan muistaa mitä kaikkia myrkkyjä olen joutunut syömään. Eli jos satut olemaan lääkäri tai muuten vaan kaikkitietävä, niin kerroppas onko tässä oikeesti mitään järkee? Joka jutussa josta olen lukenut buergerin taudista, on kerrottu, et siihen nimenomaan ei tehoa mitkään lääkkeet. Silti tällä hetkellä syön näitä:


Tracleer - 125mg aamuin illoin. Normaalisti käytetään keuhkovaltimosairauksiin, eli mulle vähän soveltamalla tarkoitettu pitämään jalkojen valtimoita auki. Jos en sais näitä suoraan reumapolilta, paketin hinta olis ollu apteekista jonkun euron alle 3000.


Champix - 1mg aamuin illoin. Tupakoinnin lopettamista auttamaan.


Kalcipos -D - 500mg/400IU aamuin illoin. Kalkki- ja D-vitamiinivalmiste. Pitämään luut lujina, joita kortisoni yrittää haurastuttaa.


Primaspan - 100mg aamuisin. Ohentaa verta, jottei tulisi tukkoja, joista nekroosit aiheutuvat.


Prednisolon - 40mg aamuisin. Kortisoni rauhottaa tulehdusta elimistössä ja jaloissa. Tää on auttanu oikeesti ja paljon. Taitaa olla ainut lääke, särkylääkkeiden lisäks, mistä huomaan itekkin parantavan vaikutuksen.


Somac - 40mg aamuisin. Mahansuojalääke, eli syön tätä lääkettä, koska syön lääkkeitä.

Pegorion - 12mg päiväkaffella. Pistää kuraan vähän vauhtia, kun OxyContin koittaa sitä hidastella. Eli pehmentää kakkia.

Oxiklorin - 300mg iltaisin. Purkissa lukee että vaskuliitin hoitoon, jota mulla ei vissiin edes ole. Mene ja tiedä.


Simvastatin Orion - 20mg iltaisin. Kolesterolilääke, eli pitää läskit pois verisuonista että veri jaksaa virrata.Lisäks ainakin näitäkin olen koittanu:


Trexan - 25mg kerran viikossa. Solunsalpaaja. Lopetin käytön, koska ei ollut mitään huomattavaa vaikutusta ja aiheutti pahaa oloa. On harkinnassa alottaa uudestaan.


Azamun - 50mg aamuin illoin. Lääkärin mukaan ihmisystävällisempi solunsalpaaja, josta ei tule niin pahat haittavaikutukset. Oksensin kaks kuukautta, kun lääkäri epäili kaikkia muita lääkkeitä pahoinvoinnin aiheuttajaksi, paitsi tätä. Lopetin ite tän syömisen ja siihen loppu oksentelu.


Norvasc - 5mg aamuisin. Verenpainelääke, eli mun tapauksessa tämän lääkkeen verisuonia laajentava vaikutus olis voinut auttaa valtimoiden avonaisina pysymiseen. Tämäkin lopetettiin ennen azamunia sen oksentelun takia, eikä koskaan alotettu uudestaan, vaikkei se tästä johtunutkaan. Ei haitannut mua, kun omasta mielestä ois ihan aiheellista katsoa muutenkin tuo lääkelista vähän harvemmaksi.


Noritren - 25mg iltaisin. Normaalisti mielialalääke, mutta mulle määrättiin nostamaan kipukynnystä ja tupakoinnin lopettamiseen. Ois ollu varsinainen superlääke, jos ois vaikuttanu noilla kaikilla kolmella tavalla. Mulle autto yhtä paljon, kun fluoritabletti visvasyylään.Sitten ois vielä särkylääkkeet. Jos näin pitkälle olet lukenut, niin sua varmaan kiinnostaa nekin, eli tässä ois listaa niistä:


OxyContin - 40mg aamuin illoin kovan kivun hoitoon. Tää on pitkävaikutteinen keskushermoston kautta vaikuttava, opioidien lääkeryhmään kuuluva särkylääke. Näitä narkkarit tuikkii ruiskulla suoneen, mitä en kyllä itse ymmärrä, kun en ole saanu näistä minkään moista hyvänolontunnetta, mut jos on vähemmän kipeenä ja ei näitä tarvitse ottaa, niin vierotusoireita kyllä tulee. Alkaa hikoilemaan, kyyneleet valuu silmistä, nenä vuotaa ja en ole varma johtuuko se näistä, mut välillä näkee tosi hulluja unia.


OxyNorm - 10mg tarvittaessa läpilyöntikipuun. Sama lääke kun edellinen, mutta alkaa vaikuttamaan heti.


Sit syön vielä buranaa ja panadolia tarvittaessa. Yleensä se menee niin, että aamulla ja illalla 40mg OxyContinia ja siinä välissä päivällä 10mg OxyNormia, sekä 1g panadolia ja 600mg buranaa.


Muita särkylääkkeitä joita oon kokeillut ja lopettanut, on ollut TriptylTradolan Retard, Norspan, Temgesic, Arcoxia ja Mobic.
Jos itse saisin päättää, luultavasti en söisi kun kortisonia, sen takia kalcipossia ja särkylääkkeitä. Sit jos pakko ois vielä muita niin primaspania ja trexania, et pystys syömään vähän pienempää kortisoni annosta. Laskeskelin tosta listasta, et tällä hetkellä syön ainakin kolmea lääkettä, ihan vaan sen takia kun syön lääkkeitä. Eli siis suomeksi, lieventämään muiden lääkkeiden haittavaikutuksia.

2 kommenttia:

  1. No onhan noita koko liuta. Oletko kuullut että pohjoisessa on tutkittu pihkasalvaa kuolioiden hoidossa. Se on sentään ulkoinen lääke, ei tunnettuja haittoja.

    Muuten otan osaa, terveyden menetys, epätietoisuus ja kivut on henkisesti kova juttu. Oletko saanut psyykkausapua?

    VastaaPoista
  2. Tarjottu on kyllä psykiatrillekkin aikoja, mut en lääkäreitä, sossuntätejä ja lähipiiriä lukuunottamatta menny päätäni kutistamaan.

    VastaaPoista